Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis akinių rėmelius

Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis akinių rėmelius

Akinių rėmeliai yra viena svarbiausių išvaizdos detalių. Jie pabrėžia gražiausius veido bruožus, o juose įtaisyti lęšiai padeda gerai matyti ir apsaugoti akis nuo kenksmingų saulės spindulių. Tiesa, kad akiniai atrodytų ne tik madingai, bet ir būtų malonu juos nešioti reikia atsižvelgti į kelis svarbiausius akinių rėmelių aspektus.

Pagal ką rinktis akinių rėmelių medžiagas ir spalvas?

Akinių rėmeliai – neišskiriama išvaizdos dalis, tačiau vien gražių rėmelių neužtenka norint komfortiškai su jais jaustis. Tam, kad akiniai teiktų didžiausią naudą jūsų sveikatai, pasirinkite kokybiškos medžiagos  akinių rėmelius. Prie tvirčiausių priskiriami metaliniai arba acetatiniai akinių rėmeliai.

Acetatiniai rėmeliai dažnai primena plastiką, bet jie yra lengvesni ir tvirtesni. Tokie rėmeliai išsiskiria spalvų įvairove ir platesnėmis detalėmis, todėl išsirinkti labiausiai patinkantį modelį bus kur kas lengviau. Išskirtinių spalvų ir formų rėmeliai tikrai patrauks aplinkinių dėmesį, o jūs galėsite jaustis itin patogiai. Tačiau jeigu norite plonų linijų, geriau tiks metaliniai rėmeliai, kurie dažniausiai būna aukso arba sidabro spalvos. Nepamirškite, kad renkantis metalinių rėmelių spalvą, reikia atkreipti dėmesį į savo odos potonį, kuris matomas pagal kraujagysles vidinėje riešo pusėje. Jei turite melsvas kraujagysles, jūsų potonis šaltas ir jums labiau tiks auksiniai tonai. Jei kraujagyslės žalsvos, turite šiltą potonį ir labiau tinka sidabriniai. O jei matote abi spalvas, turite neutralų potonį ir galite rinktis abi metalo spalvas. Šalia aukso ir sidabro pasitaiko ir rožinio aukso rėmelių, kurie dėl savo subtilios, švelnios spalvos tinka daugeliui.

isskirtiniai akiniu remeliai

Glasses On nuotrauka ©

Kitas skirtumas tarp acetatinių ir metalinių rėmelių  – gaminant acetatinius, nosies atrama yra jų dalis, o ant metalinių rėmelių nosies atrama turi būti pridėta papildomai. Viena arba kita atrama gali būti netinkama jūsų nosiai, todėl svarbu rėmelius matuotis ir stebėti, ar jie nespaudžia, nekrenta ir nekelia kitų problemų.

Jeigu jus traukia abi medžiagos, gaminami ir tokie akinių rėmelių, kurie turi tiek acetatines, tiek metalines dalis. Tokiu atveju kojelės dažniausiai būna metalinės, o aplink lęšius dekoruojama acetatu, taip sukuriant išskirtinę akinių išvaizdą. Sujungdami dvi medžiagas, rėmelių dizaineriai pasiekia dar įvairesnes ir įdomesnes formas.

Rėmelių formą derinkite pagal veido formą

Akinių rėmeliai gali būti įvairiausių formų: nuo itin kampuotų iki visiškai apvalių. Ir nors reklamose galime pamatyti mums tobulai atrodančius rėmelius, ant mūsų jie gali atrodyti visiškai kitaip. Viskas priklauso nuo veido formos. Jeigu veidas apvalus, reikia nesirinkti apvalių rėmelių, nes šie sukurs iliuziją, kad veidas dar apvalesnis. Kuo veidas minkštesnių bruožų, tuo geriau jį kontrastuoti su kampuotais rėmeliais, kurie suteiks daugiau struktūros. Kita vertus jei turite ryškų žandikaulį, smakrą ar plačią kaktą – struktūrą galima švelninti su apvalesniais rėmeliais. Jei veidas ovalus – nei labai kampuotas, nei apvalus, eksperimentuoti galima su visais rėmeliais.

Ko tikėtis iš žinomų prekinių ženklų

Dabar, akinių rėmelius galite įsigyti beveik visur – internetu, lektuvuose, paplūdimiuose, optikoje ir specializuotuose akinių parduotuvėse. Tiesa, pirkdami ne specializuotuose parduotuvėse galite nusipirkti padirbtus, prastos kokybės akinius. Būtent dėl to raginame atkreipti dėmesį į žinomus prekinius ženklus, kurie gamina itin kokybiškus, išskirtinio dizaino akinių rėmelius ir jais prekiaujančiais oficialiais partneriais.  Tačiau kuo kiekvienas iš jų išsiskiria?

  • Ray-Ban – bene didžiausi rėmelių gamintojai, užvaldę akinių nuo saulės rinką savo smulkiais, metaliniais rėmeliais. Ray-Ban pirmieji sukūrė itin populiarius aviatoriaus formos rėmelius, kurie tinka bet kokiai veido formai.
  • Gucci – visiems žinomas prekės ženklas, su kurio rėmeliais atrodysite lyg ką tik nulipę nuo podiumo. Gucci pasižymi išskirtinėmis ir drąsiomis formomis, bet galite rasti ir kiek paprastesnių, bet itin elegantiškų rėmelių.
  • Dior – nuo klasikos iki ekstremalios išvaizdos rėmelių. Šie rėmeliai spinduliuoja tiek elegancija, tiek jėga. Kaip Gucci, Dior siūlo aukštos mados išvaizdą.
  • Tom Ford – šie rėmeliai labiausiai tinka tiems, kurie vertina profesionalią išvaizdą su šiek tiek charakterio. Pats Tomas buvo Gucci kūrybos vadovas, kol nepradėjo savo prekinio ženklo, tad patirties akinių rinkoje jam tikrai netrūksta.
  • Saint Laurent – norintiems kuo klasiškesnių minimalizmo formų ir spalvų. Įdomios bei inovatyvios detalės išskiria šiuos rėmelius iš kitų.
  • Givenchy – rafinuoti ir elegantiški rėmeliai. Ypač tinka tiems, kurie ieško kampuotumo. Ryški kvadratinė „G“ raidė neleis supainioti šių rėmelių su jokiais kitais.
  • Fendi – tiems, kurie nėra abejingi itališkai madai. Tradicinis stilius sumaišomas su šlakeliu moderno. Rezultatas – žaisminga ir kartu klasiška išvaizda.
  • G.R. – sukurtas Luca Gnecchi Ruscone. Kiekvieni rėmeliai nuo pat pradžios kruopščiai gaminami rankomis. Šį prekinį ženklą užvaldę Italijos ir Afrikos įkvėpti raštai.
  • Dita – dar vieni rankų darbo rėmeliai, gaminami mėnesius, kol pasiekiamas tobulumas. Dita rėmeliai itin prabangūs tiek dėl reikalingo preciziškumo, tiek dėl naudojamų medžiagų, nes dažnai rėmeliai dekoruojami net 18k auksu ar baltuoju auksu.
  • Balenciaga – laužo rėmelių mados standartus su savo futuristiniais dizainais. Balenciaga ypač mėgsta žaisti su katės akių forma.
  • Retrosuperfuture – itin modernūs, eklektiški ir spalvingi rėmeliai. Nors šis prekės ženklas gana jaunas, bet tvirtai skinasi kelią link rėmelių mados milžinų. 

akiniu remeliai internetu

Glasses On nuotrauka ©

Rėmelius geriau rinktis optikoje ar internetu?

Išsirinkti tinkamus akinių rėmelius – nemenkas iššūkis. Tenka apsvarstyti daug kriterijų: forma, spalva, medžiagos, prekės ženklas. Vieni tinkamus rėmelius randa greitai, o kitiems reikia ir laiko ir profesionalių patarimų. Rinkdamiesi akinių rėmelius fizinėje optikos parduotuvėje, visada galėsite paprašyti pagalbos ten dirbančių profesionalų. Pagal jūsų veido formą, spalvą ir poreikius jie greitai suras tinkamiausius variantus, o jūs kiekvieną jų galėsite matuotis net kelis kartus, taip nusprendžiant kuris modelis jums bus patogiausias ir gražiausiai atrodys ant jūsų veido.

Visgi, šiais laikais ypač lengva įsigyti kokybiškus ir žinomų gamintojų akinių rėmelius internetu - tik nepamirškite atkreipti dėmesio į savo veido formą, spalvą ir norimą akinių atramą prieš pasirenkant sau tinkamus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.