Žaidimų kompiuteriai tikriems žaidėjams

Žaidimų kompiuteriai tikriems žaidėjams

Kompiuteriniai žaidimai šiandien yra ne tik pramoga. Elektroninio sporto sąvoka jau seniai yra mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Dota 2 ir CS:GO žaidimus žaidžia tūkstančiai žmonių, o turnyrų prizinis fondas siekia kelis milijonus eurų. Tam reikalingi specialūs žaidimų kompiuteriai. Net jei neplanuojate rimtai žaisti eSporto, bet norite žaisti naujausius žaidimus, Jums reikės gana galingos įrangos. Pažiūrėkime, į kokius parametrus reikėtų atkreipti dėmesį renkantis žaidimų kompiuterį.

Visų pirma, turėtumėte sutelkti dėmesį į techninius parametrus, o ne į išvaizdą. Gamintojai kuria futuristinį dizainą, parduodami išvaizdą, o ne aparatūrą. Mokėti verta tik už išvaizdą, jei kompiuterio kaina nesvarbi. Pagrindinis veiksnys renkantis žaidimų kompiuterį yra našumas, kuris priklauso nuo procesoriaus ir vaizdo plokštės galimybių. Taip pat reikia atsižvelgti į ekrano kokybę, klaviatūros praktiškumą ir patikimumą.

Nešiojami žaidimų kompiuteriai dažniausiai būna masyvesni. Kompiuterių dydį nulėmė techninė būtinybė – žaidimų vaizdo plokštės yra didelės, todėl norint sumontuoti vaizdo plokštę, būtina praplėsti nešiojamojo kompiuterio korpusą. Tačiau NVIDIA Max-Q technologija sumažina nešiojamojo kompiuterio dydį kompaktiškų vaizdo plokščių sąskaita. O Max-Q technologijos dėka žaidimų kompiuteriai su atskiromis vaizdo plokštėmis tapo plonesni neprarandant savo našumo.

Žaidimų kompiuteriai įkaista naudojimo metu dėl didelės apkrovos. „Intel“ procesorių modeliai įkaista mažiausiai. Šiuolaikiniam žaidimų kompiuteriui rekomenduojama rinktis Intel Core i7 ar aukštesnės klasės procesorių, kad būtų užtikrintas tinkamas veikimas. Taip pat galite teikti pirmenybę AMD procesoriams, tačiau jų našumas yra šiek tiek mažesnis.

zaidimu kompiuteriai tikriems zaidejams

Žaidimų kompiuteryje turi būti SSD. Tai pagreitina operacinę sistemą ir žaidimų paleidimą. Optimali SSD talpa pagal kainos ir kokybės santykį yra 256 GB. Kietojo disko pasirinkimas priklauso nuo to, kiek informacijos planuojate saugoti ir kiek žaidimų įdiegsite. Rekomenduojama rinktis iš 1 TB ir daugiau.

Šiandieniniai žaidimai yra gana reiklūs, o 8 GB RAM gali nepakakti. Todėl optimaliausias pasirinkimas būtų žaidimų kompiuteriai su 16 GB RAM. Ir jei taip pat dirbate su grafika ir vaizdo įrašais, Jums reikės 32 GB ar daugiau.

Aukštos kokybės vaizdas žaidime yra visų aukščiau išvardytų parametrų suma. Vaizdas turi būti didelės raiškos, pradedant nuo 1366 x 768 pikselių. Full HD raiška sukuria papildomą apkrovą vaizdo plokštei, tačiau leidžia mėgautis grafikos grožiu. Svarbu ir dydis – žaidimų kompiuteriai dažniausiai siūlomi su 13–19 colių ekranu, o čia verta susikoncentruoti į tai, kaip dažnai reikės neštis kompiuterį su savimi. Profesionalūs žaidėjai taip pat atkreipia dėmesį į atnaujinimo dažnio svarbą. Gerai, jei žaidimų kompiuteriai palaiko 120 Hz ir didesnį atnaujinimo dažnį.

Todėl renkantis kompiuterį žaidimams reikėtų atkreipti dėmesį į technines kompiuterio charakteristikas ir įsitikinti, kad jis turi visas reikiamas funkcijas. Internetinė parduotuvė RDE.LT savo klientams siūlo galimybę pasirinkti prekes pagal norimus parametrus ir prieš perkant jas vizualiai palyginti. Asortimente yra galingi žaidimų kompiuteriai, taip pat patogios žaidimų kėdės ir kiti tikriems žaidėjams reikalingi priedai!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.