Valentino dienos pusryčiai, nukelsiantys į meilės miestą 3 nesudėtingi receptai

Valentino dienos pusryčiai

Romantišką įsimylėjėlių dieną neretas sieja su meilės sostine – Paryžiumi. Tačiau nebūtina vykti į Prancūziją, kad pajustumėte šio miesto dvasią. Pakanka nesudėtingų ir tradicinių prancūziškų pusryčių, kurie savo skoniu nukels į meilės miestą. Ekspertas dalijasi patarimais ir 3 pusryčių receptais su duona.

Duona – UNESCO paveldas

Duona Prancūzijoje naudojama ypač gausiai. Ne paslaptis, jog ši šalis ne vieną amžių garsėja aukštos kokybės duonos gaminimo standartais, o turistai, apsilankę Prancūzijoje, skuba paragauti įvairių rūšių kepinių. Dar 2018-aisiais Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ragino prancūzišką bagetę įtraukti į UNESCO paveldą, o praėjusiais metais tai pasiekti pavyko.

Prancūzijos virtuvėje didelis dėmesys skiriamas ne tik duonos pagaminimui, bet ir jos patiekimui. Šioje kultūroje duona gausiai panaudojama ir pritaikoma įvairiausioms progoms. Tad ne išimtis ir Valentino diena, kurią įsimylėjėliai dažnai pradeda nuo romantiškų pusryčių. Neretai duona tampa pagrindinių akcentu, nes iš jos galima paruošti neįmantrius, skanius ir estetiškus patiekalus“, – pasakoja kepyklos „Fazer Lietuva“ Produktų vystymo vadovas Baltijos šalims Tadas Aleknavičius.

Prancūzai ruošdamiesi meilės dienai įvairius kepinius adaptuoja ir iš įprastos formos pakeičia į širdies pavidalą. Tad žmonės plūsta paragauti ypatingos formos duonos ar bandelių, kurias įsigyti gali tik kartą metuose.

Pusryčiai lyg meilės mieste

Nereikia būti virtuvės virtuozu, kad paruoštumėte prancūziškus pusryčius savo antrajai pusei. Šios kultūros virtuvėje yra gausų paprastų, tačiau itin skanių receptų su duona.

Paruošti įsimintinus prancūziškus Valentino dienos pusryčius – nesunku. Tam prireiks nedaug ingredientų, o svarbiausia – nepareikalaus laiko, jūsų įkvėpimui pasitarnaus 3 klasikiniai receptai.

Prancūziškas skrebutis

Reikės: 2 kiaušinių, pusės stiklinės pieno, pusės šaukštelio cinamono, vieno šaukštelio vanilės ekstrakto ir GARDĖSIO duonos su kefyru.

Gaminame: gerai išplakite kiaušinius su pienu. Į gautą plakinį įdėkite likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite. Turimas baltos duonos riekeles suvilgykite plakinyje ir kepkite ant sviesto, kol paviršius apskrus. Gautus prancūziškus skrebučius galite pagardinti klevų sirupu, medumi, vaisiai ar uogiene.

prancuziskas skrebutis

Sumuštinis „Croque Madame“

Reikės: 4 riekelių GARDĖSIO sumuštinių duonos, 3 šaukštų atšildyto sviesto, šaukšto miltų, 175 ml pieno, stiklinės mėgstamo tarkuoto sūrio, pusės šaukštelio druskos, žiupsnelio pipirų ir malto muskato, 4 griežinėlių virto nerūkyto kumpio, valgomojo šaukšto garstyčių, 2 kiaušinių ir smulkintų šviežių laiškinių česnakų arba kitų mėgstamų žalumynų.

Gaminame: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo tarpu, Ištepkite duonos riekes sviestu ir pakepkite keptuvėje, kol apskrus bei atidėkite. Ištirpinkite šaukštą sviesto nedideliame puode arba keptuvėje, suberkite miltus ir nuolat plakite šluotele, kol masė įgaus šviesiai auksinę spalvą. Į turimą masę palaipsniui supilkite pieną ir virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant. Sutirštėjus padažui puodą nuimkite nuo ugnies. Į gautą masę sudėkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol šis ištirps. Galiausiai į padažą įmaišykite visus norimus prieskonius.

Paimkite 2 duonos riekeles jas padėdami paskrudinta puse žemyn ant kiekvienos riekelės užtepkite 2 šaukštus padažo, kad tolygiai padengtų paviršių. Tuomet pabarstykite tarkuoto sūrio ir ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlius. Ant likusių duonos riekelių neskrudintų pusių tolygiai paskleiskite garstyčias ir ja uždenkite sumuštinį. Likusį padažą tolygiai paskirstykite ant sumuštinių viršaus ir pabarstykite sūriu. Sumuštinius kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys, o viršus gražiai apskrus.

croque madame

Kol orkaitėje keps sumuštiniai, į įkaitintą keptuvę įmuškite kiaušinius ir kepkite kol baltymai sustings, bet tryniai liks skysti. Kiekvieną iš orkaitės ištrauktą sumuštinį pagardinkite keptu kiaušiniu ir papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais.

Sumuštinis „Croque Monsieur“

Reikės: 10 g sviesto, 10 g miltų, 150 ml pieno, šaukšto garstyčių, 50 g mėgstamo sūrio, žiupsnelio druskos ir pipirų, 2 GARDĖSIO sumuštinių duonos riekelių ir 2 kumpio griežinėlių.

Gaminame: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišykite , kol masė taps vientisa, leiskite jai virti maždaug minutę. Gautą masę nuimkite nuo ugnies ir po truputėlį į ją pilkite pieną pastoviai maišant šluotele. Galiausiai, padėkite puodą atgal ant viryklės, ant nedidelės kaitros, ir virkite maišydami, kol gausite bešamelio padažą. Gautą padažą nukelkite nuo viryklės, įdėkite į jį garstyčias ir didžiąją dalį tarkuoto sūrio bei viską gerai išmaišykite, padažą gardinkite mėgstamais prieskoniais. Pusę gauto mišinio paskleiskite ant apatinės duonos riekės, ant viršaus uždėkite kumpio, tada tepkite dar šiek tiek bešamelio, prieš uždėdami antrą duonos riekę. Galiausiai supilkite likusį padažą ant sumuštinio viršaus ir apibarstykite sūriu. Sumuštinius pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.