Visuomenėje sklando dvi skirtingos nuomonės apie šeimininkaujančius virtuvėje vyrus: „Vyrai – geriausi virėjai“ ir „beždžionė su granata“. Bet kas sakė, kad „beždžionė su granata“ nemoka gaminti valgį?
Kai vyras virtuvėje – šventė namuose
Kai vyras iškyloje pradeda kapoti malkas, užkuria laužą ir ruošiasi kepti šašlykus, jis – nuostabus, primena mačo. O jei dar jo kiek prikimęs balsas ir pora šviežių įbrėžimų perbraukus iešmui – moterys ištirptų kaip plombyro ledai. Jas užplūstų hormonų bangos ir noras nedelsiant viską atiduoti jam iš karto, kas liko nuo mergaitiškos nekaltybės. Tiesiog ten pat gamtoje, ant skruzdėlyno. O skvarbios mintys neduoda ramybės. Su tokiu galima ir palapinėje gyventi, kur nebaisios jokios krizės ir bankų griūtys.
Pats nuostabiausias mokantis gaminti valgį vyras. Konkurentai su visomis dešrelėmis, pagamintomis iš jaunos celiuliozės mėsos lieka gale. Vyrai moka ruošti valgį linksmai ir džiaugsmingai. Kai vyras virtuvėje – šventė namuose. Bet kurį produktą sukapoja (būtent sukapoja, o ne pjausto) maždaug į tris dalis. Tiesa, dvi iš jų paskui išmetamos. Bet ar tai svarbu, kai prie puodų tikrų tikriausias virtuvės šefas. Visi ingredientai dedami iš akies. Kokios kulinarijos knygos? Ką jūs, juokaujate... Įmesti šiek tiek to, pridėti truputėlį ano. Vyras virtuvėje nesiblaško. Jis ramus kaip samurajus ir šykštus judesiais kaip minuotojas sporgdintojas. Vyras neperrinkinėja po lapelį žalumynus. Tiesiog pakiša po čiaupu, sukapoja jas kaip malkas ir suverčia į didžiausią dubenį. O jei galų gale paaiškės, kad jame žalumynų aiškiai per mažai, tai jau jų problema. Reikia pirmiau galvoti, prieš lendant po peilio ašmenimis.
Vyras kaip geras karvedys: mūšyje neskaičiuoja patirtų nuostolių. Taip pat ir bulvių lupenas, nes tai jau ne bulvės. Tegul guli ant stalo jei nesiprašo į atliekų kibirą.
Gaminimo procesui artėjant pabaigos link, virtuvė atrodo maždaug taip: tarsi joje būtų susprogdintas atliekų surinkimo sunkvežimis. Bet vyrą tai nejaudina. Svarbiausia, kad jau kunkuliuoja puode bulvės, keptuvėje šokinėja kotletai arba žuvis. Ir nuostabiai kvepia visi namai, o išvien atvilnija ir jo balsas: „ Ateik, brangioji, valgyti. Tik vietą pravalysiu lėkštei pastatyti!“ O virtuvę jis sutvarkys paskui arba kada nors.
Tiesiog dievinu mėgstančius gaminti valgį vyrus. Įsivaizduoju, kaip prieinu prie jo ir parodau kurį nors sudėtingą receptą. Jis įvertinančiai perbėga jį akimis, šiek tiek šypteli ir sako: „Taip, galima pamėginti, bet triufelių aliejaus geriau nereikia. Mat jis susiliejęs su koriandro aromatu suteiks nemalonų skonį“. O atėję svečiai ragauja ir verkia iš laimės supratę, kad iki tol nepatyrė, ką reiškia tikras valgis... Vis dėlto, kaip gamina patiekalus vyrai pagal Zodiako ženklus?
Avinas
Šio Zodiako ženklo vyrai gamina valgį neblogai, bet tiktai tą, kas jiems patinka. Bet apsaugok, Viešpatie, jei tai bus sveiko maisto patiekalas. Žinomas ne vienas atvejis, kai Avino vyras sugebėjo išvirti ant garų dešimtį steikų (kepsnių) iš lašišos! Jo akimis, taip pagamintas maistas - daug sveikesnis ir naudingesnis! Ir nelaimė moteriai, nesidalijančiai su Avinu nuostata, kad kūnas – tai sielos tvirtovė. Todėl jame turi būti viskas puiku. Vadinasi, šiandien pietums bus salierų sriuba, gysločių vyniotinis ir kokteilis iš proteino miltelių. Bet, panašu, kad tarp Avino Zodiako ženklo vyrų nemažai gurmanų ir sibaritų, todėl kepa omletą su lašinukais ar sviestu.
Jautis
Šio ženklo vyrai – raguoti ir tvirti kaip plienas sutvėrimai. Savo aštriais ragais gali išversti iš kojų dešimtis matadorų. Nebijo nei kancerogenų, nei cholesterolio. Jaučio vyras ruošia valgį su entuziazmu ir jaučia didelį malonumą, jei patiekalo energetinė vertė ne mažiau kaip 500 kilokalorijų. Išeina, kad pirmiausiai pavojus tyko ne Jaučio, o jo šeimos narių. Todėl dietos laikymasis labiau primins kankinimo priemonę. Paklauskite savęs: „O gal geriau tapti sūrvalge, vegetare, „skrandininke“ ar apskritai alergiška maisto produktams? Visa tai praras prasmę, kai prieš jus priklaups šio ženklo vyras, išties šakutę, persmeigtą jaučio liežuviu, ir švelniai pasakys: „Dar kąsnelį“.
Dvyniai
Šio Zodiako ženklo stiprioji lytis gamina taip, kad norisi aplaižyti visus pirštus. Tiesa, bet tik savo firminį patiekalą ir tik per šventes. Kitomis dienomis Dvynių vyras būna labai užsiėmęs arba tingi. Iš tikrųjų šio Zodiako ženklo vyro pagamintas „firminis“ patiekalas gali būti bet kuris, pradedant žuvimi, sugauta Norvegijoje ir baigiant „Napoleono“ tortu. Svarbiausia, kad valgis pagaminamas ypatingai, tik jam vienam žinomu būdu. Todėl, jei sugalvosite išvirti grikių košę po šiuo Zodiako ženklu gimusiam vyrui, gal ir suvalgys sukąstais dantimis, bet jam tai bus didelis įžeidimas ir pažeminimas. Mat Dvynių vyro pagaminti patiekalai ne tik primena egzotiką ir kvepia paslaptingumu, bet verti audringų ir ilgų plojimų.
Vėžys
Paprastai santūrus, kiek drovus ir inteligentiškas Vėžio ženklo vyras virtuvėje jaučiasi karaliumi. Jis turi įgimtą „Michelin“ virėjo talentą. Todėl pagaminti patiekalą jis gali ir visko ir kiek reikia. Vėžio vyrui virtuvė – tai ta vieta, kur jam lengviausia kurti ir realizuoti save. Tuo tarpu jo žmona galvoja, kad virtuvėje praeina gražiausi moters gyvenimo metai ir kad virtuvė kenkia grožiui!
Todėl šio ženklo vyrui paprasčiau pačiam išmokti gaminti valgį nei žiūrėti į gaminančią žmoną kančios išvagotu veidu.
Liūtas
Šio Zodiako ženklo stiprioji lytis gali pagaminti bet kurios pasaulio virtuvės patiekalą, patį sudėtingiausią. Reikia paruošti pietus dvidešimčiai žmonių? Jokių problemų! O vakarienę trylikai žmonių? Prašom! Iš tikrųjų Liūto vyro valgio ruošimo procesas atrodo maždaug taip: jis atsisėda į krėslą, užmeta koją ant kojos ir kalba į telefoną: „Alio, čia restoranas? Noriu užsakyti...“. Galimi nebent trys išskirtiniai atvejai, priverčiantys šio ženklo atstovą suktis virtuvėje. Tada, geriausiu atveju, jis papjaustys dešros kurios nors geometrinės figūros forma ir perpils vyną iš butelio į grafiną. Bet skusti bulves ir valyti žuvį?.. Ar jūs tikrai galvojote, kad Liūtas tai gali padaryti?
Mergelė
Šio Zodiako ženklo vyrai turi savo mėgstamiausių patiekalų rinkinį. Tai yra du pirmieji patiekalai, kukuliai, trys garnyrai ir kompotas. Be to, Mergelės vyrai kiekvieną kartą valgį gamina su Sizifo užsispyrimu, kuriam net nešauna į galvą mintis apeiti kalną, kur ne tokia stati įkalnė. Tikėtina, šio ženklo stiprioji lytis net neįtaria, kad pasaulyje yra mažiausiai dar keli bulvių paruošimo būdai, išskyrus išvirti jas. Bet greičiausiai racionalusis Mergelės vyras paprasčiausiai nemato prasmės paįvairinti mitybos racioną, jei jo ne vienerius metus gaminami patiekalai yra noriai valgomi. Turbūt ne veltui sakoma, kad iššalkęs žmogus gali suvalgyti labai greitai, labai daug ir nejausti maisto skonio. Todėl šio ženklo vyras ir galvoja, kam tie bereikalingi eksperimentai su maistu.
Svarstyklės
Kai gamina valgį šio ženklo vyrai, tai reikia filmuoti ir patalpinti į „You Tube“ , nes nupasakoti neįmanoma. Beje, pirmiausiai jie ilgai galvoja, kol priima esminį hamletišką sprendimą: gaminti ar ne? Paskui pradeda blaškytis: o ką būtent gaminti? Juk viskas taip skanu! Dar vėliau pradeda abejoti ir dvejoti bei svyruoti tarp gardaus ir naudingo. Galų gale taip sunkiai priimtas sprendimas palyginamas su šaldytuvo turiniu ir... viskas prasideda iš pradžių. Nepriklausomai nuo rezultato, kuris gali būti daugiau nei padorus. Be to, kiekvienas Svarstyklių vyro priimamas sprendimas tarsi Hamleto tragedija: salotos ar omletas – štai kur klausimas? Anot šio ženklo atstovo, belieka išdidžiai ir garbingai susitaikyti su likmo smūgiais virtuvėje.
Skorpionas
Gaminantys valgį šio Zodiako ženklo vyrai atrodo labai seksualiai virtuvėje. Tikri mačo. Be to, jiems nusispjauti į rezultatą, kadangi mėgaujasi gamybos procesu. Ir neretai nutinka taip, kad Skorpionas valgio gaminimą paverčia pramoginiu šou, todėl labiausiai pageidaujamos savanorės žiūrovės. Štai guli viena tokia ant minkštasuolio ir žiūri televizorių. Staiga į kambarį išdidžiai įžengia Skorpiono vyras, savo nuogybę prisidengęs prijuoste. Užtat su garuojančiais pietumis ant rankų, kuriuos padėjęs ant stalo, staiga nuplėšia prijuostę. Ir nė nemirktelėjęs, pradeda kraipyti klubus, kilnoti kojas ir rankas. O tada jau visai nebesvarbu, ką jis pagamino.
Šaulys
Šio Zodiako ženklo stiprioji lytis turi savo šūkį: „Valgių ruošimo didmeistris“. Tiesa, mandagiai nutyli, kad tik vieno patiekalo didmeistris. Bet tai ką moka ir sugeba pagaminti, pateikia pakiliai, dvasingai ir aistringai susijaudinęs. Šio ženklo valgio gaminimo didmeistriai žino, kad talento neįmanoma nei pravalgyti, nei suvalgyti. O norint pasiekti tobulybės šioje sferoje, reikia metų metais mušti į vieną tašką. Tai jums pasakys bet kuris „kung fu“ meistras. Užtat kai Šaulys kviečia svečius į savo namus, praneša ne banaliu kvietimu: „Ateikite pas mus pietums“, o „Ateikite į plovo, kepsnio, vėdarų, krekerių su sūriu, šašlykų pietus. Norimą pabraukti“.
Vandenis
Šio ženklo stipriąją lytį labiau domina moterys, knygos, įvairios idėjos ir projektai, todėl per daug nesuka galvos, ką įdėti į puodą ar keptuvę. Jis gali vienu metu rašyti straipsnį ar romaną ir virti makaronus su dešrelėmis. Todėl iš mitybos, kaip ir iš moters, ir apskritai gyvenimo Vandenis tikisi tik vieno: ji turi būti paprasta, suprantama, nuolatinė ir nedaryti įtakos. Vis dėlto retsykiais šio Zodiako ženklo vyras užsuka į kulinarijos tinklalapius, kai nusprendžia išsivirti šiupinį. Atidaro šaldytuvą, ilgai žiūrį į jį, atsidūsta ir vėl verda makaronus su dešrelėmis bei toliau rašo romaną. Jei Vandenis pasigyrė: „Aš pagaminau sušį“, tai jis greičiausiai suvyniojo dešreles į kopūsto lapus. O paskui pristatant skaitytojams savo naują romaną ir paklaustas, kodėl jo knyga pavadinta „Makaronai su dešrelėmis“ šypsosi ir nuleidęs akis ištaria, kad tai - metafora.
Žuvys
Šio ženklo vyrai gamina valgį gana retai, kadangi neužtikrinti, ar viskas pavyks. O ir konservai visai skanūs. Bet jei Žuvų stiprioji lytis vis dėlto susiruošia gaminti valgį, tai siaubingai nervinasi, pradeda net panikuoti, mosikuoti rankomis. Po to kalbasi su svogūnu, klausdamas, kaip padaryti, kad jis taptų aukso spalvos, bet neprisiviltų. O kai gaminimo procesas eina pabaigos link, šio ženklo vyras išdidžiai pakelia pasmakrę ir nerimastingai laukia, kol jį kas nors pagirs. Iš tikrųjų Žuvys norėtų išgirsti, kad jis yra geriausias pasaulyje virėjas. Jis pasišovęs bėgti pas kaimyną ir pasakyti jam: „Pagamink tokį pat plovą kaip ir aš, ir nudžiugink savo žmoną“. Tuo tarpu Žuvų žmonos, paragavusios vyro rankomis pagaminto gardaus patiekalo, „pavirsta“ švelniomis gėlytėmis ir pakelia į vyrą laimingas akis.